ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ Κουταρέλια 81, Βόλος………… ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ, Αθήνα……….. τηλ:2421031020,6973731167

“O αιώνας μας μαζί με πολλά άλλα αλλοίωσε και την σπουδαιότητα του νοήματος των αριθμών….Σήμερα που τα μηδενικά τα λογαριάζουμε σε έτη φωτός, το βάρος και την σημασία όχι του ενός δις μα της απλής μονάδας μπορεί να την δώσει η εικόνα ενός γονιού που αγωνιά για το παιδί του ….” (Homo Educandus, Δ.Λ.)

About

http://www.paidoxeirourgos-roupakias.gr

Ιπποκράτης

Το γνωστικό αντικείμενο της Χειρουργικής Παίδων περιλαμβάνει την κλινική και παρακλινική διάγνωση, εργαστηριακή διερεύνηση και θεραπεία των παιδοχειρουργικών παθήσεων (συγγενών διαμαρτιών ή επίκτητων) με τη συντηρητική ή χειρουργική αντιμετώπιση – περίθαλψη και νοσηλεία των παιδιών. Η παιδοχειρουργική ειδικότητα περιλαμβάνει την γενική παιδοχειρουργική (παθήσεις γαστρεντερικού συστήματος,  κεφαλής τραχήλου, θωρακικού και κοιλιακού τοιχώματος, δέρματος και μαλακών μορίων,  γεννητικών οργάνων), την νεογνική χειρουργική, την παιδοχειρουργική ουρολογία, την παιδοχειρουργική ογκολογία, και το παιδικό τραύμα.

Το παιδί ως ένας αναπτυσσόμενος οργανισμός  με πολλές ιδιαιτερότητες, από την εμβρυϊκή ηλικία ως και την ολοκλήρωση της εφηβείας, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν μικρογραφία ενός ενήλικα ασθενή.  Σε αντιδιαστολή με τον ενήλικα, το παιδί δεν πρέπει μόνο να αναρρώσει αλλά να συνεχίσει να αναπτύσσεται ομαλά (σωματικά και ψυχολογικά) χωρίς τη παρουσία μακροχρόνιων δυσλειτουργιών, δυσμορφιών, προβλημάτων συμπεριφοράς – κοινωνικότητας και μάθησης.

Η διεργασία της σωματικής ανάπτυξης και εξέλιξης ενός παιδιού συνοδεύεται από διαφορετικά, συγκριτικά με τον ενήλικα, στοιχεία ανατομίας (δομή – σύσταση και σχέση μεταξύ οργάνων και συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού) και φυσιολογίας (λειτουργίες των οργάνων και συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού υπό φυσιολογικές ή παθολογικές συνθήκες).

Η πλειοψηφία των παθήσεων της παιδικής ηλικίας είτε δεν συναντάται στους ενήλικες, είτε ακόμα και αν κάποιες είναι κοινές έχουν διαφορετικά αίτια – συμπτώματα – τρόπο και χρόνο αντιμετώπισης από αυτές των ενηλίκων. Επίσης οι ψυχολογικές διαστάσεις της προσέγγισης – εξέτασης- αντιμετώπισης και φροντίδας ενός παιδιού αποτελούν σημαντική πρόκληση.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ:

https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=23568559800 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=Roupakias+S&cauthor_id=22884265 https://www.researchgate.net/profile/Stylianos-Roupakias-2

Σχολιάστε